Het gebruik van e-mail is in deze tijd natuurlijk super handig. Vaak kunt u de e-mail al wel gebruiken via  webmail, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk of praktisch. Daarom kunt u vrijwel elk mail adres ook gebruiken in een e-mail programma. Daarvoor heeft u natuurlijk wel de juiste instellingen nodig.

In dit artikel bespreken we de volgende onderdelen:

 

Instellen e-mail: inkomende IMAP - POP3 mail server van Simpelstarten

U kunt kiezen voor POP of IMAP. Bij POP haalt u de mail van de server en bij IMAP blijft de mail ook op de server staan. Handig als u met meerdere apparaten uw mail wilt beheren.

ONTVANGEN MAIL

 Settings:

Server inkomende mail  mail.zxcs.nl
Poort IMAP 993 SSL beveiligt
Poort POP 995  SSL beveiligt
Gebruikersnaam  uw volledige e-mailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Password Password behorende bij uw e-mailadres

 

Instellen e-mail: Uitgaande SMTP mail server van Simpelstarten

Voor het verzenden van de mail kunt u de SMTP gegevens van uw internetprovider gebruiken. Deze vind u op hun website. Lukt dat niet of wilt u de instellingen via simpelstarten  doen, gebruik dan onderstaande gegevens.

VERZENDEN MAIL

 Settings:

Server uitgaande mail  mail.zxcs.nl
Poort SMTP 465 SSL beveiligt
Voor uitgaande mail is een verificatie vereist, geef hierbij de inloggevens van uw e-mailaccount aan!
Gebruikersnaam  uw volledige e-mailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Password Password behorende bij uw e-mailadres

 

E-mail Poorten

De verschillende mail server adressen kunt u vrijwel altijd vinden bij uw eigen e-mail- en/of internetprovider. Men geeft daar vaak ook aan welke poorten u moet gebruiken, maar wat houden die poorten nou precies in en waar dienen ze voor?

Laten we eens de veel gebruikte poorten doornemen.

POP / POP3

Het Post Office Protocol kent in principe maar 2 poorten welke het meest gebruikt worden.

  • Poort 110: Dit is de standaard poort voor een POP verbinding, deze verbinding is niet versleuteld en kan dus ook als onveilig beschouwd worden
  • Poort 995: Poort 995 betreft de poort voor een versleutelde POP verbinding. Deze verbinding is beveiligd en het is ook aangeraden om deze te gebruiken.

IMAP

Het Internet Message Access Protocool beschikt net als POP / POP3 over maar 2 poorten die het meeste gebruikt worden.

  • Poort 143: Net als bij POP is dit de standaard poort zonder een versleutelde verbinding. Het is ook niet aangeraden om deze verbinding te gebruiken aangezien het niet veilig is.
  • Poort 993: Deze poort is geschikt voor een versleutelde IMAP verbinding. Dit is veilig en ook aangeraden te gebruiken.

SMTP

Het Simple Mail Transfer Protocol is bedoeld om e-mail te kunnen verzenden. SMTP kent 3 poorten welke het meeste gebruikt worden.

  • Poort 25: Dit betreft de standaard poort voor SMTP, deze poort is onbeveiligd en dus niet versleuteld.
  • Poort 465: Deze poort is geschikt voor een beveiligde SSL verbinding en daarom ook versleuteld. Het wordt aangeraden om deze poort te gebruiken.
  • Poort 587: Deze poort is ook geschikt voor een beveiligde verbinding, maar deze gaat dan over TLS. Dit is een andere variant van versleuteling.

 

Handleidingen instellen e-mail op uw PC, mac, tablet of telefoon!

Elk apparaat is anders en vergt een andere configuratie om e-mail goed en wel te kunnen ontvangen en versturen. We hebben daarom hieronder een opsomming van onze beschikbare e-mail handleidingen gemaakt om zodoende voor u de passende te kunnen gebruiken:

 

Hulp nodig?

Mocht het instellen van een e-mailaccount niet lukken, dan staat onze helpdesk voor u klaar. U kunt ons bereiken via onze contactpagina. We helpen u graag!


Voor een demonstratie en korte uitleg kunt u onderstaande video bekijken.

Video: Hoe instellen e-mail

Bijgaand voorbeeld video voor het programma MAIL dat standaard bij Windows 10 geleverd is.

VOLGT .....