Het kan soms handig zijn om je emails in Hotmail.com te ontvangen en te versturen. Hotmail heeft de functionaliteit om een bestaand email account toe te voegen aan je Microsoft-account. Hoe je dit kunt doen, leggen we je in deze handleiding uit.

LET OP, middels dit stappenplan zorg je er voor dat nieuwe emails in je Hotmail mailbox terecht komen en je hier vandaan ook kunt mailen. Verzonden emails worden niet opgeslagen en zijn niet in te zien, dit is een bekend probleem bij Hotmail die ze helaas niet gaan aanpakken.

Stap 1

Ga om te beginnen naar Hotmail.com, log hier in met een reeds bestaand Microsoft-account. Heb je nog geen Microsoft-account? Klik dan op “Maak er een” om er eentje aan te maken.

Zodra je bent ingelogd, ga je naar het tandwiel-icoontje rechtsboven op de pagina, klik hierop en selecteer de optie “Opties".

hotmail instellen email 1

Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer nu in de linker balk: E-mail > Accounts > Verbonden accounts.

hotmail instellen email 2

Stap 3

Je vindt hier de mogelijkheid om een “ander e-mailaccount” toe te voegen. Klik hierop:

hotmail instellen email 3

Stap 4

In het venster dat je nu voor je ziet, zie je de velden E-mailadres en Wachtwoord. Vul hier je e-mailadres bij ons in en het wachtwoord dat je daarbij hebt aangemaakt/hoort.

hotmail instellen email 5

Stap 5

Je krijgt nu de keuze of je een IMAP of POP3 verbinding wilt gebruiken. Wij kiezen in deze handleiding voor IMAP. Dit omdat bij een POP3-verbinding de email worden gedownload en hierdoor (afhankelijk van de instellingen) ook direct van de server worden verwijderd. In tegenstelling tot POP3 worden bij een IMAP-verbinding de mails niet gedownload, maar direct gesynchroniseerd met de mailserver, wat vaak beter werkt. Ga na de keuze voor IMAP door naar de volgende stap.

hotmail instellen email 6

Stap 6  

Je ziet nu een pagina waar je de account- en servergegevens dient op te geven. Vul ze in zoals in dit voorbeeld. Het servergedeelte dien je net zo in te vullen als wij hieronder hebben gedaan.

De accountgegevens dien je uiteraard naar je eigen gegevens aan te passen.

hotmail instellen email 7

Stap 7

Let erop dat je bij versleuteling SSL selecteert en de poorten 993 (inkomend) en 465 (uitgaand) invult! Standaard staan de instellingen die Hotmail aangeeft namelijk nog niet goed.

Als je nu verder gaat en geen foutmeldingen te zien krijgt, is je account succesvol toegevoegd. Je kunt nu bij het versturen van e-mail kiezen voor je andere e-mailadres:

hotmail instellen email 8


Hulp nodig?

Mocht het instellen van een emailaccount niet lukken, dan staat onze helpdesk voor u klaar. U kunt ons bereiken via onze contactpagina. We helpen u graag!

Waarom kiezen voor Simpelstarten?

Zoals we in onze pay-off al melden, wij houden ons alléén bezig met e-mail. Daarin hebben wij ons gespecialiseerd en dat al sinds 2004. We zorgen er dan ook voor, en daar is ook al onze aandacht op gericht, dat uw mail werkt en blijft werken. En heeft u een vraag of komt u er niet uit dan helpen wij u snel via onze servicesysteem.

Onze klanten blijven klanten. Omdat ze tevreden zijn.